Pomozte zachránit Knížecí dvůr Postoloprty

Pomozte zachránit Knížecí dvůr Postoloprty

Bývalý statek v Postoloprtech, známý jako Knížecí dvůr, se snaží zachránit čtyřčlenná rodina z Prahy se svými kamarády. Pomoci ale může kdokoliv, kdo chce podpořit záchranu a oživení historického objektu – konkrétně finančním darem přes web Donio.cz.

Přestěhovali jsme se sem s manželkou a dcerami a vyměnili pohodlí pražského bytu za život na statku, kde není ani jedna střecha, do které by nezatékalo. Byl to léta opuštěný statek, do kterého se pomalu vrací život. Statek rekonstruujeme už 4 roky a počáteční odhodlání a energie, že všechno zvládneme sami, pomalu ubývá,“ vypráví na webu pan Dalibor, pražský fotograf.

Dnes jsme již dospěli do situace, kdy to bez pomoci  nedokážeme. Celý areál chátrá rychleji, než ho stačíme opravovat. Vypadá to, že statek nemá tolik času, jak jsme doufali. Jednu střechu začneme opravovat a než ji doděláme, spadne jiná střecha hned vedle,“ vysvětluje pan Dalibor, proč žádá o pomoc i veřejnost.

Vybrané finance přes web Donio poslouží právě na nejnutnější opravy střech a krovů, což Knížecí dvůr potřebuje nyní nejvíc.

Informace o Knížecím dvoře i rodině, která vyměnila pražské pohodlí za dobrodružství na Žatecku, stejně jako odkaz pro zaslání jakéhokoliv finančního daru, naleznete na webu Donio pod titulkem Pomozte zachránit Knížecí dvůr Postoloprty. (tka)

Datum přidání:

Nejnovější zprávy