Sára Černá a Klára Sluková vezou medaile z Mistrovství ČR!

Sára Černá a Klára Sluková vezou medaile z Mistrovství ČR!
Uplynulý víkend se v Liberci konalo MČR juniorů v plavání. Na závody se sjela česká plavecká špička, mezi níž nemohli chybět ani plavci ze Žatce. Žatecká výprava čítala 5 statečných: Suková, Černá, Povová, Lím a Kroulík. Všichni žatečtí plavci si do Liberce přivezli výtečnou formu a zaznamenali velké úspěchy.

Prvním úspěchem žateckého týmu bylo 10. místo ve smíšené štafetě 4x100VZ. Velmi dobře zaplavali mužští zástupci Lím a Kroulík, kteří si výrazně vylepšili osobní rekordy ve všech disciplínách. Jan Lím se skvělým výkonem na 50M probojoval mezi nejlepších deset a Jakub Kroulík dohmátl na výborném 12. místě na tratích 200 a 100Z.

Naprosto fantastického úspěchu dosáhla Klára Suková, která v libereckém bazénu vylovila dva cenné kovy. Nejprve na trati 50Z dohmátla jako třetí, poté na dvojnásobné trati 100Z svou pozici ještě o jednu vylepšila a vyplavala si stříbro.

Největšího žateckého úspěchu dosáhla Sára Černá, jež se probojovala celkem do tří finálových závodů na tratích 50 a 100M a 50Z. Ve finále na 50Z a 100M obsadila Sára krásné 7. místo, a ve finále na 50M fenomenálním výkonem nechala Sára všechny své soupeřky za sebou a doplavala si pro vysněné zlato a titul mistryně republiky.

Všichni plavci posunuli svá osobní maxima a šampionát hodnotí jako vydařený i trenéři Martin Dvořák a Jiří Karas. Žatecký klub děkuje všem za skvělou reprezentaci klubu i města. (kar)

Galerie

Datum přidání:

Nejnovější zprávy