Hopman triatlon 2022

Hopman triatlon 2022
Devátý ročník Hopman triatlonu proběhl 2.7.2022. Tradiční prázdninový závod pro začínající i zkušené triatlonisty uspořádal Hopman team Žatec v Kempu Nechranice ve Vikleticích.
Opět se závodilo na trati olympijského triatlonu 1.5 km plavání, 40 km cyklistiky a 10 km běhu a kratší trati sprint triatlonu 0,75 km plavání, 20 km na kole a 5 km běhu.
V ideálním letním počasí se na start postavilo téměř 180 závodníků z celé České republiky i několik zahraničních triatlonistů. Na startu se objevila řada zkušených ale i začínajících triatlonových závodníků. Před startem hlavního závodu proběhl minitriatlon pro nejmenší, který úspěšně zdolalo více než 60 dětí.
Před velkým počtem diváků triatlonisté předváděli výborné výkony. Celkovými vítězi na trati olympijského triatlonu se stali Karel Dušek z Prachatic ve vynikajícím čase 1:58:11. Kategorii žen ovládla Petra Hartmanová ze Spořic v čase 2:21:31. Na trati sprint triatlonu zvítězili domácí Filip Urban a Barbora Šturmová z Plzně. N
a trati bylo vidět celou řadu domácích borců z pořádajícího Hopman teamu ale i dalších žateckých sportovců. Na stupně vítězů se probojovaly ve sprintu žen druhá Petra Šmeráková a na trati olympijského triatlonu třetí Eliška Nesvadbová. V závodě kombinovaných tříčlenných štafet obsadila pořadatelská štafeta ve složení Mirek, Šárka a Iva Urbanovi konečné čtvrté místo.
Velké poděkování za hladký průběh celého závodu patří všem dobrovolníkům. Zejména oni vytváří tu správnou atmosféru a mají největší zásluhu na velké popularitě této sportovní akce. Už teď se všichni mohou těšit nejen na Hopman triatlon v roce 2023, ale i další sportovní akci Hopman teamu Žatec, kterou bude tradiční předvánoční Adventní běh ve městem Žatec 3.12.2022.
Podrobné výsledky a bohatou fotogalerii závodu naleznete na stránkách www.hopmantriatlon.cz.
Miroslav Urban

Galerie

Datum přidání:

Nejnovější zprávy