Klára Suková vítězí v Českém poháru v plavání!

Klára Suková vítězí v Českém poháru v plavání!
Na Velkou cenu Pardubic v plavání, jež se uskutečnila uplynulý týden a která byla 2. kolem Českého poháru, se sjela obrovská konkurence z ČR, Maďarska, Slovenska nebo také Sýrie a Maroka. Žatecký oddíl plavání reprezentovalo 6 statečných: Kašová, Lehnert, Lím, Mach, Suková a Vavríková.

Všichni plavci předvedli skvělé výkony, a někteří z nich se dokonce probojovali mezi nejlepší. Jan Lím vybojoval na trati 50P B finále, kde dohmátl na osmém místě. Filip Mach dokázal prodat své zkušenosti, když postoupil hned 2x do A finále na 50 a 100P. V nabité konkurenci obsadil shodně skvělá 6. místa.

Nejlépe z celé žatecké výpravy si vedla Klára Suková, která hned první den v disciplíně 100Z dokázala vylepšit své osobní maximum a vyplavala si výborné 2. místo ve finále A! Druhý den se Klára opět probojovala do finále A, tentokrát na poloviční trati 50Z, kde dohmátla na 1. příčce. Stala se tak poprvé vítězkou závodu ČP! Klára se proplavala do finále A i poslední den závodů. Nejprve na trati 50P skončila osmá, a poté na trati 200Z po bojovném výkonu doplavala na třetím místě. Klára si tak z Pardubic přivezla zlato, stříbro i bronz!

Děkujeme plavcům za reprezentaci města i klubu a přejeme mnoho štěstí všem juniorům na MČR, které se uskuteční za 14 dní v Praze Podolí. (kar)

Datum přidání:

Nejnovější zprávy