Tábory pro zvídavé děti budou letos i v Žatci

Tábory pro zvídavé děti budou letos i v Žatci
Zájem o příměstské tábory pro děti vzrůstá v celé České republice. I když se zdá léto ještě daleko, přihlašování dětí na tábory je v plném proudu. Kromě pobytových táborů jsou v posledních letech populární i příměstské tábory. 

Pro rodiče i děti je zásadní, aby tábor bavil, nabízel kvalitní program i stravu. V Žatci letos obohatí nabídku táborů s atraktivním programem Veselá věda. Příměstské tábory Veselé vědy jsou badatelské, plné zábavných “vědeckých” pokusů pro děti.

Na prázdniny 2024 jsou pro táborníky připraveny na každý den nové badatelské přírodovědné aktivity a experimenty. Děti čekají kromě pohybu a her dobrodružné aktivity, které je zavedou do fascinujícího světa vědy. Během tábora  se malí badatelé mohou těšit na kulinářské experimenty, kde budou zkoumat chutě a vůně potravin a pozorovat procesy při přípravě jídla. Čeká je také objevování tajů vzduchu a létání, hrátky s vodou, stavění vodních mlýnků ale i zkoumání blízké přírody a drobných živočichů obývajících potoky a půdu. V ceně tábora je pro děti kromě stravy a pitného režimu také spousta pomůcek, spotřební materiál na jejich pokusy a výlet.

I když mají tábory Veselé vědy podstatný vzdělávací přínos, jsou zábavné a hravé. Důraz je kladen na dobré sociální vztahy a přívětivou, vstřícnou komunikaci s dětmi. Nebude chybět pohyb. Kromě pokusů prováděných uvnitř i v terénu bude čas i na hry, odpočinek, prostě užívání prázdnin. Tábor je určen pro malé badatele předškolního věku a 1. stupně ZŠ. Aktivity a pokusy jsou dobře přizpůsobené věku dětí a každé z nich si vyzkouší zábavnou práci s laboratorními pomůckami a vědecké postupy. V Žatci se příměstský tábor uskuteční na ZŠ Komenského alej (8. 7. - 12. 7. 2024). Svého nadějného badatele můžete přihlásit na webu Veselé vědy: www.veselaveda.cz

Tábor pořádá Veselá věda kroužky a Tábory, z.ú. Cena pro rodiče je 3070,- Kč.
Jaroslav Faltýn

Datum přidání:

Nejnovější zprávy