Pěškobusem za architekturou českých Němců

Pěškobusem za architekturou českých Němců
Po dvou beznadějně vyprodaných komentovaných procházkách pokračuje spolek A dál? s popularizací architektury v Žatci. Na konkrétních příkladech v žateckých ulicích představí německé stavitelství v českém pohraničí.

Trasa nese název “Pěškobus: Heimatstil” a nabízí jedinečný pohled na architektonický styl, který je výrazem regionalismu a tradic užívaných v česko-německém pohraničí. 

„Heimatstil je architektonický směr z přelomu 19. a 20. století, charakterizuje ho návrat k tradičním formám a materiálům. Zároveň je odpovědí na rychlou industrializaci a urbanizaci tehdejší doby,” vysvětluje průvodkyně a historička umění Monika Klímová. 

„Procházku jsme absolvovali před dvěma lety a i tentokrát budeme sledovat, jak se národní identita a regionální stavitelství krátkého časového období propsaly do konkrétních domů v Žatci. Neváhejte a pojďte s námi objevovat další střípek historie!” láká architektka z průvodcovského dua Eva Sladká.

Pěškobus vyjíždí v sobotu 15. června ve 14 hodin z ul. Adolfa Heyduka v Žatci, sraz je před Hubertovou vilou (naproti azylovému domu). Nebude chybět prohlídka některého z běžně nepřístupných objektů. Vstupné je 100 Kč, místenku je nutné rezervovat na webových stránkách spolku. (adál)

Datum přidání:

Nejnovější zprávy