Tipy na čtení z knihovny

Tipy na čtení z knihovny
Tipy na čtení i zábavu z Městské knihovny Žatec z 29. února 2024:

Pes, kocour a sirotek – Osiřelý dvanáctiletý čeledín Martin netuší, proč mu náhle cizí hrdlořezové usilují o život. Ví pouze tolik, že musí prchat daleko na Východ a v srdci Konstantinopoli vyhledat strýce, který jediný zbyl z jejich rodu. Dobrodružná výprava, na níž se k chlapci a jeho věrnému psovi přidají dcera loupeživého vladyky, její kocour a rytíř Samuel. Jako v každém správném napínavém příběhu se to jen hemží krvelačnými úklady, černou magií a také humorem odrážejícím skutečnost, že Martin rozumí řeči zvířat.

Cena cti – Cena cti je skvělou sondou do přetrvávající indické “tradice” spojené s nesnášenlivostí a s nerovným postavením žen ve společnosti. Hlavní hrdinka je vystavena nelidskému trestu ze strany vlastní rodiny, ale jako jedna z mála žen se rozhodne proti tomu soudně vystoupit. Skvělý text, nelehké téma, dynamické střídání náhledů. To vše jen umocňuje čtenářský zážitek.

Taco, kočka, koza, sýr, pizza - Zábavná postřehová hra pro celou rodinu se hodí na dlouhé zimní večery i na setkání s přáteli.

Galerie

Datum přidání:

Nejnovější zprávy