V Regionálním muzeu začíná velikonoční výstava kraslic

V Regionálním muzeu začíná velikonoční výstava kraslic
Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci zve na slavnostní zahájení výstavy Kraslice, jen se podívej!, které se uskuteční ve čtvrtek 29. února 2024 od 17 hodin v hlavní budově muzea v Husově ulici s vystoupením žáků ZUŠ Žatec.

„Výstava představí velmi početnou a různorodou sbírku kraslic, kterou naše muzeum buduje již od roku 2001. V současnosti jich máme na 1200 kusů. Letos se můžete těšit na nové přírůstky od šikovných maléreček - A. Simandlové z Nymburka, P. Jirovské Eretové ze Starého Plzence, M. Sochůrkové z Prahy, V. Studené z Kuklíku, L. Borecké z Krchleb, L. Konfrštové z Kremže nebo J. Lehké z Nového Boru, Marie Kotaškové z Branice, Markéty Prchlíkové z Tábora, jež nám ochotně přispěly nejen drátovanými, děrovanými se stužkou, voskovými, korálkovými, ale také voňavými netradičními betonovými kraslicemi, z Malšické krajky nebo i z vizovického pečiva. Vystavíme 3D perníkovou kraslici od Jany Prokopové ze Žatce, která získala v roce 2023 první místo v cukrářské soutěži v Olomouci,“ přiblížila velikonoční výstavu Jitka Krouzová, vedoucí výstavnicko-propagačního oddělení RM Žatec. Po celou dobu trvání výstavy do 7. dubna 2024 bude i zdobení kraslic.

Kromě výstavy chystáme ještě velikonoční jarmark ve Staré papírně ve dnech 21. - 23. března v čase 10 – 17 hodin a hned po něm velikonoční dílničky od úterý 26. 3. až do čtvrtka 28. 3. v čase 9 - 17 hodin.
Těšíme se na vás a vaše děti.
Tým RM Žatec

Datum přidání:

Nejnovější zprávy