„Foto LOVE“ Dáši Sulovské a Bedřicha Klimy

„Foto LOVE“ Dáši Sulovské a Bedřicha Klimy
Za velkého zájmu návštěvníků proběhla v žatecké Galerii U Radnice v sobotu 10. února 2024 vernisáž výstavy fotografií Dáši Sulovské ze Žatce a Bedřicha Klimy z Chebu.

Pod názvem Foto LOVE autoři vystavují přes 40 fotografií z přírody, většinou ptáků a další zvěře. Tyto snímky zaujaly při vernisáži přes 60 Žatečanů a také početnou skupinu z Chebu. „Úžasné záběry z přírody a jak už je v této galerii zvykem i nádherná slavnostní vernisáž,“ nechali se slyšet spokojení návštěvníci. Příjemnou atmosféru hudebně zpestřila i saxofonistka Soňa Pekárková.

Oba autoři se ve velmi zajímavém rozhovoru vyznali ze své lásky k přírodě. „Platí, že pokud chceme vyfotografovat některé zvíře či dravce, musíme o něm něco vědět, přečíst si důležité informace. Samozřejmě tu hrají velkou roli také náhoda a štěstí,' svěřil se na vernisáži Bedřich Klima. „Ne vždy se ani za několik hodin čekání ve fotostanu podaří zachytit ty správné vzácné okamžiky, ale tato žatecká výstava potvrzuje, že to lze,“ doplnila Dáša Sulovská.

„Mě zaujal právě ten příběh, že partneři se seberou a na víkend jedou do přírody, kde vlastně hodiny a hodiny „loví“ krásné záběry ze života zvěře. Takže nyní má možnost tyto působivé fotky, láskyplné „fotolovy“ v naší galerii, kterou provozuje Spolek rodáků a přátel města Žatce, obdivovat celá veřejnost,“ říká galerista Petr Pavel Šimáček.

Neotřelá výstava Foto LOVE v Žatci potrvá do 9. března 2024. Otevřeno každou sobotu od 14 do 17 hodin. (rž)

Galerie

Datum přidání:

Nejnovější zprávy