Leden v knihovně

Leden v knihovně
Městská knihovna Žatec nabídla v měsíci lednu zajímavé akce pro své čtenáře i širokou veřejnost.

Mezi pravidelné aktivity patřily například Angličtina hrou pro nejmenší, Hraj si s námi! pro děti, dětský Klub knihomolů nebo dopolední programy pro předškolní děti z mateřských škol Čtenářský klubík a odpolední návštěvy školní družiny na pobočce Jih. Pro dospělé byla připravena například pravidelná akce Snídaně s příběhem (Brain&Breakfast).
Ve středu 17. ledna proběhl interaktivní workshop digitálního vzdělávání Robopis zaměřený na využití umělé inteligence při psaní kreativních textů, kterého se zúčastnili studenti Obchodní akademie Žatec. O týden později přilákalo k návštěvě knihovny oblíbené Rodinné odpoledne. Zatímco děti vyráběly upcyklované papírové vločky a záložky v dětském oddělení, dospělí tvořili dekorace z papírových drátků v sálku knihovny. Během odpoledne byly vyhlášeny výsledky 1. ročníku dětské čtenářské soutěže Lovci perel, do které se zapo-jilo 38 čtenářů ve třech kategoriích, kteří přečetli celkem 687 knih.

V únoru se budeme těšit na další setkávání při pravidelných aktivitách nebo jiných zajímavých událostech, například při cestopisné besedě o Velké cestě Austrálií ve středu 28. února od 16:30 hodin. Přijďte se poučit, pobavit nebo si jen odpočinout…  (mkž)

Datum přidání:

Nejnovější zprávy