Jiří Knotte - z Vánoční Rybovky rovnou na Valentýnský koncert!

Jiří Knotte - z Vánoční Rybovky rovnou na Valentýnský koncert!
Jiřího Knotte, vynikající mladý dirigent, a jeho tradiční Vánoční koncert v sobotu 16.12. opět zaplnil žatecké divadlo do posledního místa. 

Před nejznámější a nejslavnější Českou vánoční mší "Hej, Mistře!" od J.J.Ryby jeho orchestr zahrál slavné klasické skladby a filmové melodie. Zazněly písně z Kouzelné flétny, z Veselé vdovy, také Štraussův Radeckého pochod i nádherná  Con te partiro v podání všech čtyř vynikajících zpěváků. Pětadvacetičlenný orchestr,  smíšený pěvecký sbor a sólisté byli na závěr za výjimečný zážitek odměněni posluchači dvěma potlesky ve stoje!

Jiří Knotte nám však prozradil, že má znovu zanedlouho namířeno do Žatce - to pro ty, na které se již místa nedostala nebo se nemohli vánočního koncertu zúčastnit. Připravuje totiž s několika svými hlavními sólisty Valentýnský koncert - tentokráte program plný muzikálových melodií, romantických písní i pop rock skladeb. 
Jiří je znám nejen jako oblíbený dirigent, ale také jako vynikající klavírista, mistr klavírní improvizace a milý moderátor - své koncerty provází zajímavým vyprávěním a humornými zážitky. Svou neformálností a přívětivostí si získal přízeň a srdce Žatečanů. Rád a často se na Žatecko vrací a nyní svým příznivcům v Žatci chystá opravdu velmi zajímavý program!
Již 12.února stane opět na pódiu žateckého divadla a spolu s ním jeho sólisté - zpěváci předních muzikálových a divadelních scén jako Martin Matoušek,  Michaela Katráková, Barbora de Nunes Cambraia a s nimi také fenomenální houslista a výborný zpěvák Milan Brouček, primáš plzeňské Cimbálové muziky CMMB a sólohouslista Plzeňské filharmonie.  Protože však silnou stránkou všech těchto hudebníků je improvizovat, tvořit a experimentovat, budou program tvořit a dokreslovat rovnou na pódiu.
Uslyšíme
slavné skladby z Fantoma Opery, z Jesus Christ Superstar,  skladbu Bohemian Rhapsody  (Queen),  Else Matters (Metallica), písně od Eltona Johna i stále obdivované filmové melodie jeko Forrest Gump, Tenkrát na Západě, Gladiátor,  možná i Bugatti Step od Jar.Ježka i melodie od L.Bernsteina a G.Gershwina. Jistě na mistrovské housle zazní také slavný Montiho Čardáš. 
Těšme se již 12.února od 19h na skvělého Jiřího Knotte, jeho sólisty  a Valentýnský koncert  plný slavných melodií na pohodu!
Vstupenky jsou již v online prodeji na webu divadla Žatec a v jeho pokladně !    
Jiřina Čajková

Datum přidání:

Nejnovější zprávy