Žateckým kuželkářům skončila sezóna předčasně

Žateckým kuželkářům skončila sezóna předčasně

Dlouhodobé kuželkářské soutěže družstev v ročníku 2020/2021 jsou ukončené a nebudou se dohrávat. Týká se to i soutěží, v nichž startuji kuželkáři Lokomotivy Žatec.

Žatečtí kuželkáři sehráli v krajském přeboru jen dvě utkání, to druhé a poslední na konci září, kdy porazili Spořice. Poté byly soutěže kvůli epidemických opatřením přerušené a už se dohrávat nebudou.

O ukončení soutěží na severu Čech rozhodl Výkonný výbor Ústeckého a Libereckého krajského kuželkářského svazu. Reagoval tak na ukončení dlouhodobých soutěží České kuželkářské asociace (ČKA) ve středu 3. března.

Rozhodnutí bylo očekávané, i když pro kuželkáře smutné. Druhý rok po sobě nebyly kvůli koronavirové epidemii jejich soutěže řádně ukončené.

Všichni účastníci se tak v příští sezóně zapojí do soutěží, v nichž startovali letos. Pochopitelně za podmínky, že budou mít zájem a přihlásí se. Pro všechny zároveň platí, že se významně startovné pro příští ročník, oddíly zaplatí jen 30 procent plánované částky.

Podle ČKA stále existuje šance na sehrání vrcholných soutěží jednotlivců a dvojic. Ty by mohly proběhnout v květnu nebo červnu, ale jen v případně zlepšení epidemické situace v Česku. (tka)

Datum přidání:

Nejnovější zprávy