Letošní Osmička odstartovala v Perštejně, příští týden se přesouvá na Vroutecko

Letošní Osmička odstartovala v Perštejně, příští týden se přesouvá na Vroutecko
Téměř tři stovky běžců a chodců se postavily na start první etapy letošního ročníku
Ohřecké osmičky.
Běžecko-pochodový seriál Dolním Poohřím odstartoval v Perštejně na Klášterecku. V druhé etapě se účastníci podívají na Vroutecko a Kryrsko.
Trasou z Perštejna k vyhlídce nad řekou Ohří odstartoval třetí ročník seriálu, který pořádá Destinační agentura Dolní Poohří. „Návštěvnost sice nepřekonala loňský start Osmičky v Klášterci nad Ohří, ale těsně se mu přiblížila. Vloni šlo o jednu z prvních hromadných akcí po dlouhém lockdownu, letos už mají sportovci více možností, přesto se k nám stále vrací a přibývají i nováčci,“ okomentoval nedělní akci ředitel agentury  Lukáš Pichlík. „Letos jsme šlapali s manželkou poprvé a bylo to neuvěřitelné. Bezva organizace, příjemné prostředí, cestou bezva nálada. Už se těšíme na 2. etapu,“ svěřil se po skončení jeden z účastníků, Vladimír Jindra.
Startu první etapy se zúčastnil starosta Perštejna Jiří Rejmann. Do jeho obce zavítala Osmička úplně poprvé. A dorazil také Lukášek, chlapec, kterému letos pomohou účastníci svým startovným. „Jsme rádi, že mu zdraví dovolilo, aby přijel pozdravit běžce a chodce. Naším cílem je vybrat prostředky pro jeho rehabilitaci po mozkové obrně,“ vysvětlil Lukáš Pichlík. Startovné na každou etapu činí 50 korun. „Bylo to skvělý, moc děkujeme a jsme rádi součástí takové akce, která navíc někomu pomůže,“ napsala k tomu Lenka Cerhová.
Agentura pro chodce i běžce připravila v Perštejně šestikilometrovou trasu k řece Ohři a k vyhlídce u Černýše. Nejrychlejší z běžců, který po první etapě vede, Jakub Coufal z Kfel u Ostrova, zaběhl trať pod dvacet minut. Nejrychlejším chodcům pak stačila hodina. V jejich případě se však sčítají kilometry, nikoliv časy. A opět účastníci sbírají ústřižky, které jim po absolvování osmi etap složí mapu Dolního Poohří. Výsledky najdou všichni, kteří trasu dokončili, na www.sokotime.cz. Ti, kteří nestihli nedělní termín, mohou díky aplikaci Ohřecká osmička absolvovat trasu jindy a nahlásit pořadateli své výsledky.
Další etapa odstartuje v neděli 15. května ve Vroutku. Připravena je tam osmikilometrová trať pro dospělé běžce a chodce, dětská trasa bude kratší. Chodci a dětské kategorie startují v 10.30 hodin, ostatní o půl hodiny později. Zázemí startu a cíle bude v areálu Myslivna, kde se tradičně konají vroutecké hudební festivaly. Přihlašování již bylo spuštěno na webu https://sokotime.cz/zavod-220515. „Chtěl bych všechny požádat, aby využili on-line přihlašování. Urychluje to odbavení před startem,“ vysvětlil ředitel Destinační agentury. 
Kateřina Táborská

Ohřecká osmička 2022
15. 5. Vroutecko – Vroutek
29. 5. Lounsko – Dobroměřice
19. 6. Podbořansko – Krásný Dvůr
26. 6. Týnecko – Žerotín
10. 7. Džbánsko
22. 8. Žatecko
11. 9. Kadaňsko – Březno u Chomutova
Foto: První etapa v Perštejně – archív DADP
Datum přidání:

Nejnovější zprávy