Tenisté pracují aspoň na fyzičce a na plánech pro jaro

Tenisté pracují aspoň na fyzičce a na plánech pro jaro

Žádné společné tréninky, maximálně fyzická příprava. Tak v posledních týdnech vypadá (ne)činnost žateckých tenistů. Co je nadějné? Pokračují přípravy na další aktivity.

„Zatím plánujeme různé turnaje, které chceme pořádat v našem klubu. Brzo také zveřejníme plán příměstského tábora, který chceme nabídnout dětem ze Žatce,“ slíbil za Tenisový klub Žatec jeden z trenérů Marek Koutník.

Pro aktivní sportovce je nucená přestávka nepříjemná. Stejně jako pro trenéry. Ještě na podzim mohli hrát alespoň venku, to v zimě skončilo. Má to dopad i na hospodaření klubu, který jen sčítá finanční ztráty.

Jediné, co v současných podmínkách tenistům funguje, je individuální příprava. Věnují se jí hráči většinou sami, bez dohledu trenérů. Kdo ale zanedbá i tuto nepříjemnou část roku, může toho po zahájení sezóny litovat. „Pro hráče máme připravený plán po jarních prázdninách. Já jako trenér a hráč se připravuji fyzicky už od začátku roku, takto dlouhý výpadek bych pak totiž doháněl hodně dlouho,“ vysvětlil Marek Koutník.

Podobně improvizovaně se připravují i další sportovci v Žatci. S trenéry mohou maximálně konzultovat svou fyzickou kondici. Přesto věří, že už na jaře se sportovní aktivity, zápasy a soutěže znovu rozeběhnou. Doufají v to i diváci. Na sport si všichni zvykli a bez něj se jim těžká doba snáší ještě hůře. (tka)

Datum přidání:

Nejnovější zprávy