Florbaloví elévové Jazzmanů Žatec byli v Chomutově dvakrát druzí

Florbaloví elévové Jazzmanů Žatec byli v Chomutově dvakrát druzí

Dva týmy žateckých florbalových elévů nastoupily v neděli na prvním letošním turnaji v chomutovské městské sportovní hale a oba skončily ve svých skupinách na druhém místě.

Tým Green jasně porazil Ďáblíky Chomutov 11:2 a Most 8:1, na závěr ale prohrál s chomutovskými Čertíky 6:13. Právě Čertíci celou skupinu bez ztráty bodu vyhráli.

Tým Yellow naopak prohrál hned první zápas s Jirkovem 2:4, což nakonec rozhodlo o vítězi skupiny. V zápase dvou papírových favoritů skupiny pak Žatečtí porazili Chomutov 5:4 a na závěr přehráli Most 7:3 v tak trochu „bratrovražedném“ boji. Mosteckou sestavu totiž rozprášily choroby, a tak se obě mostecká družstva na turnaji doplňovala z týmů soupeřů, aby ostatní nepřišli o své zápasy. A Most ve skupině Yellow doplnili právě Žatečtí, kteří pak svůj nový tým tlačili k solidním výkonům, i když bez bodového zisku.

Zatímco hráčů do pole měly oba žatecké celky dost, brankáři jim chyběli – i to se projevilo na posledním zápase týmu Green proti Čertíkům, kde musel zaskočit hráč nezvyklý na chytání.

I díky pomoci Mostu si všichni Žatečtí hráči zahráli hodně, což je v této věkové kategorii nejdůležitější. Ukázaly se i některé další slabiny, než je nedostatek brankářů: někdy chyběla lepší střelba, někdy lepší technika. A když se objeví chvilkové polevení v nasazení, přijde ztráta, kterou už pak leckdy nelze dohnat.

Ale zkušenost – zkušenost je to k nezaplacení. A hlavně, propadákem se pro elévy ani chomutovský turnaj rozhodně nestal. (tka)

Datum přidání:

Nejnovější zprávy