Mladí národní házenkáři skončili na Mistrovství ČR stříbrní!

Mladí národní házenkáři skončili na Mistrovství ČR stříbrní!
Žatecký oddíl národní házené hostil od pátku do neděle Mistrovství ČR mladších žáků. TJ Žatec se mohla na závěr turnaje pochlubit nejen dobrou organizací, ale také sportovním úspěchm - domácí tým vybojoval stříbrné medaile.

Mistrovství ČR v národní házené v kategorii mladších žáků se i v letošním roce hrálo ve zkráceném formátu, protože z důvodu hygienických restrikcí Covid-19 platných v první polovině letošního roku nemohl být využit původně plánovaný termín.

Oddíl národní házené TJ Žatec byl pověřen Svazem národní házené uspořádáním této vrcholné akce mládeže, která se konala ve dnech 27. – 29. 8. 2021 na hřišti v Komenského aleji.

V pátek odpoledne bylo mistrovství zahájeno za přítomnosti místostarosty města Radima Laibla ředitelem turnaje  Josefem Popelkou. Přivítána byla družstva TJ AVIA Čakovice, SK Studénka, TJ Plzeň-Újezd, TJ Sokol Dobruška, TJ Sokol Brno-Ostopovice a TJ Žatec.
Zdravotnický dohled měla po oba první hrací dny sl. Michaela Fialová, ale nemusela naštěstí zasahovat u žádného zranění. V neděli pak vypomohla paní Jiřina Čapková, která pomohla ošetřit drobný šrám jednomu z účastníků.

Ubytování účastníků bylo zajištěno v hotelu Černý Orel a penzionu Flora. SK Studénka využila možnosti být v tělocvičně TJ Žatec.  Stravování bylo zajištěno na vynikající úrovni v jídelně SOU a SOŠ SČMSD Žatec. Účastníci hodnotili stravování jako velice chutné a v dostatečném množství, za což personálu také poděkovali přímo v jídelně.

Domácí tým nastoupil v této sestavě:

V brance byli Lukáš Bečan a Jaroslav Poustecký, v poli hráli Tomáš Papáček, Matyáš Vondráček, Bohumil Týř, Daniel Petr Hrůza, Michal Provazník, Martin Provazník, Pavel Bejček, Jan Bejček, Ladislav Turták, David Hurt, Tomáš Odenthal a Matěj Dyrynk. Trenérkami družstva byly Monika Beldíková a Andrea Týřová.

V první dnu se našim chlapcům dařilo, když dokázali po dobrém výkonu zvítězit nad TJ AVIA Čakovice v poměru 12:6 (6:3). Pavel Bejček vstřelil 9 branek a 3 branky přidal Ladislav Turták.

Druhý den odehrál náš tým další dvě utkání. V prvním z nich dokázal vyhrát nad TJ Sokol Brno-Ostopovice v poměru 15:9 (7:4). Branky vsítili: Pavel Bejček 12, Ladislav Turták 2 a Jan Bejček 1.

Ve druhém zápasu došlo k utkání dosud dvou neporažených týmů, Žatce a Plzně-Újezda. Po vyrovnaném prvním poločasu zvítězili zaslouženě chlapci z Plzně v poměru 13:10 (6:6). Střelci branek byli Pavel Bejček 6, Ladislav Turták 3 a Jan Bejček 1.

Poslední den bojovali naši chlapci o medailové umístění se soupeři, kteří byli výkonnostně na stejné úrovni. V obou utkáních se to nakonec také potvrdilo, protože obě utkání byla vyrovnaná.

Nejprve se v neděli střetli s TJ Sokol Dobruška a po poločasu 5:5 dokázal náš tým zvítězit v poměru 10:9, čímž si v daném okamžiku zajistil medailové umístění a teprve v dalším utkání se rozhodovalo o tom, zda to bude medaile bronzová nebo stříbrná. Branky vsítili: Pavel Bejček 9, Ladislav Turták 1.

Ve druhém utkání s týmem SK Studénka se hrálo o stříbrné medaile. Našim chlapcům se podařilo nakonec udolat soupeře v poměru 14:12 (9:8) a vybojovat tak cenné druhé místo pro náš oddíl. Branky vsítili: Pavel Bejček 12, Ladislav Turták 2.

Chlapcům náleží veliké poděkování za úspěšnou reprezentaci nejen našeho oddílu, ale i města Žatec, což ocenila při předávání medailí i starostka města Žatec Zdeňka Hamousová.

Mezi nejlepšími hráči mistrovství jsme mezi oceněnými měli jako nejlepšího brankáře Lukáše Bečana, nejlepšího útočníka a současně nejlepšího střelce Pavla Bejčka se 48 vstřelenými brankami, kteří obdrželi krásné pohárky.

Mezi třemi oceněnými nejlepšími hráči, vybranými rozhodčími mistrovství, se objevil i žatecký Ladislav Turták, který od MB Catering M. Bočkaie obdržel poukázku na sportovní zboží.
Josef Popelka

Datum přidání:

Nejnovější zprávy