Dvě nové mistryně kraje jsou ze Žatce

Dvě nové mistryně kraje jsou ze Žatce

Plavecké mistrovství Ústeckého kraje žáků proběhlo 26. června. Žatecký oddíl poslal na závody pouze dvě plavkyně, které vykazovaly slibnou formu na konci tohoto covidového roku. Obě přivezly medaile.

První startující byla nová naděje žateckého plavání Klára Suková, která prokázala mimořádný talent a zvítězila na přeborech Ústeckého kraje na trati 100Z v novém osobním rekordu 1:14. Druhou, stříbrnou medaili přidala na trati 100P. Klára postoupila také do finále na 200PZ , kde skončila na výborném pátém místě.

Druhou žateckou nadějí je o dva roky mladší Jitka Kašová. Jitka obsadila nejprve druhé místo na trati 100Z. K tomu přidala další stříbro na trati 100VZ. Ve finálovém závodě na 200PZ byla Jitka dlouho na třetím místě, ale po poslední obrátce v kraulové padesátce skvěle zafinišovala a dohmátla na fantastickém prvním místě. Stala se tak druhou žateckou přebornicí Ústeckého kraje spolu s Klárou Sukovou.

Máme velkou radost za mimořádné výkony obou žateckých plavkyň a jsme rádi, že úspěšná tradice žateckých plavců pokračuje. Děkujeme za skvělou reprezentaci města i klubu. Jiří Karas

Foto: vlevo Klára Suková, vpravo Jitka Kašová

Datum přidání:

Nejnovější zprávy