Žatecký boxer se poprvé představil při mistrovství republiky mezi muži

Žatecký boxer se poprvé představil při mistrovství republiky mezi muži

V „koronavirovém“ okně proběhlo uprostřed prosince mistrovství republiky mužů v boxu.

Za existenci žateckého oddílu je to první účast na této soutěži, kde se mezi osm nejlepších boxerů republiky kvalifikovala boxerská jednička klubu Jan Milenko, který i v době náročných vládních omezeních našel prostor pro přípravu i v komplikovaných venkovních podmínkách na dešti a mrazu.

Bohužel právě to se projevilo hned v prvním vyřazovacím boji, protože do zápasu nastupoval žatecký boxer po nachlazení. Los byl ale docela příznivý a šance na postup velká. Od prvního kola borci předváděli vyrovnaný boj. Milenko se neustále tlačil na krátkou vzdálenost a zasazoval pěkné mířené údery, které soupeři neseděly. Ve druhém kole se již ale projevila zmíněná prodělaná nemoc a Milenko ztrácel postupně kyslík, což narušilo jeho dobře rozjetý výkon z prvního kola. Do třetího kola již nastupoval v absolutním vyčerpání. I přes dobrý výkon tak náš loňský vicemistr České republiky v boxu v juniorské kategorii na soupeře nestačil a zápas prohrál.

Pro žateckého borce to byla premiéra mezi muži a nasbíral tak nové zkušenosti, které může zužitkovat nyní i jako pomocný trenér začínajících boxerů. Trenér Box klubu Žatec Vladislav Naporowski byl s výkonem svého svěřence spokojený a dodal: „Honza ze sebe přes těžkou přípravu, kterou kvůli pandemii měl, ze sebe v ringu vydal všechno, vše samozřejmě i za pomoci města Žatec, které náš klub finančně podporuje.“ (ns)

Datum přidání:

Nejnovější zprávy